Notenbroodcrostini met Brie de Meaux

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165?C. Doe 200 gram van de suiker in een pan met de specerijen en de rode wijn. Laat inkoken tot een siroopachtige massa. De dikte controleer je door een klein beetje siroop af te laten koelen in de koelkast.

Snijd de sjalotjes in fijne, halve ringetjes en smoor ze totdat ze glazig zijn. Voeg de overige suiker toe en blus af met de rode port en de balsamico-azijn. Laat zachtjes koken totdat de sjalotjes zacht en glazig zijn en het vocht verdampt is.

Bestrijk het brood met olie en bak de snee?n 8 ? 10 minuten in de oven op 165?C. Beleg de crostini?s met wat uiencompote en de plakken brie en verwarm een paar minuten in de oven. Serveer op een bordje met de siroop en garneer met wat slablaadjes.

Bron: Proef 2 2011

Ingrediënten

2 snee?n notenbrood, gehalveerd
200 g Brie de Meaux
8 sjalotjes of kleine rode uien
300 g suiker
specerijen (kaneel, anijs, kardemon)
4 dl rode port
5 dl rode wijn
0,2 dl balsamico-azijn