Oma?s gehaktballen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de ui in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en verkruimel de beschuiten boven een kom (zeer fijn). Meng dit met het gehakt, het ei, zout en peper naar smaak, de mosterd en de nootmuskaat.

Vorm 4 ballen van het gehaktmengsel. Laat een flinke klont boter smelten in een braadpan op hoog vuur. Braad hierin de gehaktballen rondom bruin aan. Voeg dan een half kopje (heet) water toe, een scheutje ketjap, ketchup en mosterd en roer het geheel even door. Doe het deksel schuin op de pan, zet het vuur lager en laat de ballen in ongeveer 25 minuten gaar sudderen.

Bron: Proef nr 7 2014

Ingrediënten

600 g rundergehakt
1 kleine ui
Paar takjes peterselie
1 ei
1 eetlepel mosterd
Snufje nootmuskaat
3 beschuiten
Boter, een flinke klont
Scheutje ketjap
Scheutje tomatenketchup of -puree
Een eetlepel mosterd