Omelet met spek, aardappelblokjes en champignon

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van circa 1×1 cm. Kook ze in water met wat zout in circa 5 minuten net gaar, giet ze af en laat ze uitlekken. Snipper de ui. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Klop de eieren los met wat zout en peper.

Stap 2
Verhit de boter in een grote koekenpan met een dikke bodem en een anti-aanbaklaag. Laat de aardappelblokjes en de spekblokjes omscheppend bakken tot de aardappel begint te kleuren. Voeg de champignonplakjes toe en laat omscheppend bakken tot de champignons eveneens beginnen te kleuren. Giet de eieren in de pan, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan circa 8 minuten bakken tot de onderkant van de omelet gekleurd en de bovenkant gestold is. Sla de omelet dubbel, snijd in twee gelijke porties en schep ze op de borden. Bestrooi? met peterselie of bieslook. Lekker met brood en een salade van witlof en geraspte wortel.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 1

Ingrediënten

150 gram magere spekblokjes
2 grote vastkokende aardappelen
1 ui
250 gram (kastanje)champignons
4 eieren
zout en versgemalen peper
40 gram boter om te bakken
2 eetl. fijngehakte peterselie of in ringetjes geknipte bieslook

Keukengerei

Kookpan Vergiet Kom Koekenpan