Onder de huid gevulde kippenpoten

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220?C. Maak eerst de kruidenboter; roer de boter zacht met de geperste knoflook, tijmblaadjes en zout en peper.

Stap 2
Duw met je vingers voorzichtig het vel los van het kippenvlees zonder dat het scheurt. Verdeel de boter in vier gelijke hoeveelheden en duw die tussen de huid en het vlees van de poten. Leg depoten in een braadslee en giet de wijn erbij.

Stap 3
Bak de kippenpoten in ca. 45 minuten gaar en bruin. Lekker met paprika en tomaten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 3

Ingrediënten

4 kippenpoten (dij en poot)
100 g roomboter
2 teentjes knoflook, geperst
3 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 tl. grof zout en peper uit de molen
1 glas witte droge wijn

Keukengerei

Kom Braadslee