Oosters gestoomde gehaktpasteitjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kneed het gehakt goed door met de specerijen, soja en knoflook en vorm er 12 kleine balletjes van. Leg ze 20 minuten in de koelkast om op te stijven.

Stap 2
Leg de rijstvellen ongeveer 2 minuten in warm water tot ze zacht zijn. Leg op elk velletje een balletje gehakt en vouw het rijstvel er goed omheen. Leg de pakketjes met de naad naar beneden in een stoommandje.

Stap 3
Breng een laag water aan de kook en zet het stoommandje erop, stoom de pakketjes in circa 10 minuten gaar. Lekker met chilisaus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 8

Ingrediënten

250 g half-om-half gehakt
mespunt chilipeper
mespunt gemberpoeder
verse koriander, gehakt
1 el sojasaus
1 teentje knoflook, geperst
12 gedroogde rijstvellen (toko)

Keukengerei

Kom Stoompan en -mandje