Oosters gevulde varkensrack

  • 6 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd langs de ribben van het vlees naar beneden tot ongeveer 2 cm van het einde. Zo ontstaat een lap.

Wrijf de binnenkant van het vlees in met peper en zout. Meng de pruimen met de dadels en leg die op de lap. Rol het vlees strak op en bind het vast met slagerstouw. In de olie rondom bruin bakken en daarna in een ovenschaal leggen.

Verwarm de boter in de braadpan. Doe daarna de ui, gember, steranijs en het kaneelstokje erbij. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken en voeg de gembersiroop toe.

Giet dit mengsel bij het vlees in de ovenschaal en zet deze in de oven. Laat circa 60 minuten garen tot het vlees een kerntemperatuur van 70 graden heeft of tot het gaar is. Bedruip het tussendoor regelmatig met het braadvocht.

Ingrediënten

1 varkensrack van circa 1,5 kilo
200 g pitloze pruimen, fijngesneden
60 g pitloze dadels, fijngesneden
50 ml olijfolie
1 eetlepel ongezouten boter
2 grote uien, in dunne ringen
2 theelepels verse gember, fijngehakt
Half kaneelstokje
1 steranijs
60 ml gembersiroop