Oosterse kippendijensalade

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Lunch
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de kippendijen in reepjes en leg
ze in een schaal met de teriyakisaus. Zet
de schaal in de koelkast. Kook ondertussen
de rijst gaar en laat deze afkoelen.

Meng de komkommer, rucola, Nori
en rijst door elkaar. Verwarm een klontje
boter in een pan en bak hierin de kippendijen
gaar en goudbruin.

Leg de kip op de rijstsalade en strooi
de sesamzaadjes, mangoblokjes en
rode peper eroverheen.

Ingrediënten

8 kippendijen, zonder been
200 g witte rijst
150 ml teriyakisaus
1 komkommer, in dunne reepjes
150 g rucola
10 g boter
2 velletjes Nori, in stukken gescheurd
4 eetlepels sesamzaadjes
1 rijpe mango, in blokjes
1 rood pepertje, in reepjes