Oosterse noedelsalade met entrecote

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de eiermie iets korter dan volgens de gebruiksaanwijzing zodat ze nog stevig blijven. Giet ze af en laat ze uitlekken op een schone theedoek of keukenpapier. Bestrooi de entrecotes licht met zout en peper. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak ze 4 a 5 minuten per kant. Blus af met de ketjap en wentel ze hier doorheen. Laat iets afkoelen.

Stap 2
Verwarm ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de noedels op hoog vuur en minuut. Schep ze over in een schaal, temper het vuur en roerbak de knoflook, bosui en peper nog een minuut.

Stap3
Leg het vlees op een snijplank en schep de stukjes paksoi door het bakvet. Verdeel de paksoi over 4 borden. Schep er een nestje noedels op. Snijd de entrecotes in dikke plakken en verdeel ze over de noedels. Bestrooi met sesamzaadjes.

Bron: Koken met de Keurslager nr 01-2007

Ingrediënten

2 dikke entrecotes
200 g eiermie
2 el zonnebloemolie
twee teentjes knoflook, in plakjes
2 bosuitjes, in ringetjes
? rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd
2 struikjes baby paksoi, in grove stukken
2 el ketjap manis
1 el geroosterde sesamzaadjes

Keukengerei

theedoek of keukenpapier koekenpan wok