Oosterse salade met plakjes eend en hoi sin-saus

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de eend ros? aan (als je er op drukt moet hij zacht aanvoelen) en rol deze in aluminiumfolie. Leg weg op een warme plek. Meng voor de dressing de sojasaus, olijfolie, sushiazijn, pepertjes, koriander en limoensap goed door elkaar heen en breng dit op smaak met wat zout en peper. Meng alle in reepjes gesneden groenten met de oosterse dressing in een kom.

Snijd de lauwwarme eend in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op vier bordjes. Smeer ze met behulp van een kwastje in met hoi sin-saus.

Leg nu bovenop de plakjes eend de salade lekker luchtig neer. Besprenkel het geheel met de oosterse dressing en garneer met takjes koriander. Eten met stokjes.

Bron: Proef...nr. 7 2010

Ingrediënten

2 eendenborstfilets (tamme eend, circa 200 g elk)
1 flesje hoi sin-saus (toko)
? rettich (in dunne reepjes gesneden)
? winterwortel (in dunne reepjes gesneden)
200 taug?
3 lente-uitjes (in ringetjes)
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sushi-azijn (toko)
? rood pepertje (in ringetjes zonder de zaadjes)
? bosje gesneden koriander
? limoen (sap)