Oosterse slavink met gember en ketjap

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de slavinken rondom lichtbruin. Haal het vlees uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Stap 2
Fruit de ui en knoflook zachtjes in het bakvet aan, voeg de sambal en gember toe en bak even mee. Blus af met een scheutje siroop van de gember, de ketjap en het water.

Stap 3
Leg het vlees terug in de saus en laat nog 15-20 minuten zachtjes stoven. Lekker met roergebakken paksoi en rijst of mie.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 5

Ingrediënten

4 slavinken
2 el. zonnebloemolie
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 el. sambal
2 bolletjes gember op siroop, fijngesnipperd
2 el. ketjap manis
2 el. water

Keukengerei

Koeken- of hapjespan