Oosterse slavinken met paksoi

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Smelt de boter in een pan en bak de slavinken rondom bruin. Voeg 50 ml lauw water toe en laat deze 10 minuten garen op laag vuur. Voeg vervolgens de sambal en 2 eetlepels teriyakisaus toe en roer het geheel goed door tot een mooie jus.

Was de paksoi en snijd deze in stukjes. Houd het witte en het groene deel gescheiden. Roerbak de witte stukken paksoi met 2 eetlepels teriyakisaus ongeveer 2 minuten en bak de groene stukken paksoi nog 1 minuut mee.

Rooster in een andere koekenpan de cashewnoten goudbruin. Meng de paksoi met de rijst en strooi de noten erover.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

4 slavinken
400 g zilvervliesrijst
50 g boter
2 eetlepels sambal
4 eetlepels teriyakisaus
2 stronken paksoi
70 g cashewnoten