Op houtskool gegrilde ribsteak met sugo

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C en steek ondertussen de houtskoolgrill of barbecue aan.

Snijd het vel van de tomaten kruislings in. Meng 2 tenen knoflook met 5 eetlepels olie, de oregano, peper en zout. Marineer de tomaten, het vlees en de aardappels hierin.

Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze in 20 minuten gaar in de oven. Leg de tomaten er de laatste 8 minuten bij.

Meng de overige knoflook met de rest van de olijfolie, de citroenrasp, het sap en de fond. Breng op smaak met peper en zout. Dit is de ?sugo?.

Braad het vlees in 15 tot 20 minuten gaar op de grill. Draai het regelmatig en smeer het zo nu en dan in met de sugo. Gebruik eventueel een vleesthermometer om de garing te controleren. Bij 50?C is het ribstuk rose. Haal het van de grill en laat even rusten.

Haal de aardappels uit de folie en bedruip ze met wat sugo. Snijd het vlees in plakken en meng de overgebleven jus met de sugo. Serveer het ribstuk met de aardappels, de tomaten en de sugo.

Bron: Proef 3 2011

Ingrediënten

650 g ribstuk
8 Tasty Tom-tomaten
1 theelepel gedroogde oregano
6 tenen knoflook, geperst
2 citroenen
4 eetlepels fond
12 rozeval aardappels
2 dl olijfolie