Orecchiette met cantharellen in cognacroomsaus

  • 4 personen
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Maak de cantharellen met een borsteltje schoon en snijd een stukje van het steeltje. Breng voor de pasta ruim water aan de kook, voeg zout toe en kook hierin de pasta al dente (beetgaar).

2.Verhit 2-3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de spekreepjes, fijngesneden sjalot en cantharellen al omscheppend ongeveer 4 minuten. Breng dit op smaak met peper en zout.

3.Schenk een scheut cognac bij de cantharellen. Hak de peterselie fijn. Roer de mascarpone door de cantharellen en bestrooi ze met de helft van de gehakte peterselie.

4.Giet de pasta af, laat deze uitlekken en meng hem met de romige cantharellen. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

150 g spekreepjes
250 g cantharellen
250 g orecchiette (pasta)
1 sjalotje, fijngesneden
Scheut cognac
1/4 bosje peterselie, fijngesneden
4 eetlepels mascarpone
Olijfolie, extra vierge
Peper en zout