Ori?ntaalse rundvleesreepjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Snijd de bieflappen dwars op de draad in reepjes van circa 1 cm breed (of vraag de slager dat voor u te doen). Doe de ma?zena in een kom en roer er de sojasaus, de sesamolie en het citroensap door. Schep het vlees in de kom en meng goed met de marinade. Laat minstens 15 minuten op kamertemperatuur rusten. Laat het vlees in een zeef uitlekken en vang de marinade op. Dep de reepjes vlees droog op keukenpapier. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.

Bereiding:
Zet de wok op hoog vuur en verhit de olie tot er lichte damp afkomt. Voeg het vlees toe en roerbak circa 4 minuten tot het rondom gekleurd is. Voeg de opgevangen marinade en de oestersaus toe, schep goed om, draai het vuur laag en laat een paar minuten stoven. Voeg, als de saus te dik mocht worden, een extra scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi kort voor het serveren met de bosui. Lekker met rijst en bijvoorbeeld broccoli of een komkommersalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 90

Ingrediënten

400 gram bieflappen
1 eetl. ma?zena
2 eetl. sojasaus
1 eetl. sesamolie
1/2 eetl. citroensap
2 bosuitjes
3 eetl. olie om te roerbakken
3 eetl. oestersaus
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom Zeef Wok