Ossenhaas met groene kruidenroom

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi de ossenhaas rondom met zout en peper en laat ze op kamertemperatuur komen. Maal de kruiden in de keukenmachine fijn en draai de mascarpone erdoor en een kneepje citroensap naar smaak. Breng verder op smaak met zout en peper.

Stap 2
Verwarm de boter in de koekenpan en bak de ossenhaas in circa 2 minuten per kant op middelhoog vuur ros?. Serveer direct met een dot kruidenroom en bijvoorbeeld groene sla en frieten.

Bron: kOken met de Keurslager nr 03-2007

Ingrediënten

600 g ossenhaas, in vier gelijke stukken
zout en peper
1 el peterselie, gehakt
1 el dragon, gehakt
1 el bieslook, gehakt
1 el basilicum, gehakt
5 el mascarpone
kneepje citroen
2 el vloeibare boter

Keukengerei

keukenmachine of staafmixer koekenpan