Ossenhaas met groentetorentje en uiringen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen. Was de prei en haal er twee bladeren in hun geheel af. Wikkel elk stuk ossenhaas in een preiblad en maak vast met een prikker of met draad. Maak de paddestoelenbouillon klaar.

Stap 2
Kook de aardappelen gaar en maak er puree van met room, 25 gram boter, peper, zout en nootmuskaat. Rasp de worteltjes, kook beetgaar en voeg wat komijn, peper en zout toe. Rasp de snijbonen, kook beetgaar en doe er een beetje boter, peper en zout bij. Schep achtereenvolgens in laagjes de puree, worteltjes en snijbonen in ringen van 4 cm doorsnee en 4 cm hoog. Houd warm in een oven van circa 90?C.

Stap 3
Maak de saus door de room, 4 eetlepels van de bouillon, geitenkaas en enkele druppels balsamicoazijn op een laag pitje te laten inkoken. Maak het bierbeslag door alle ingredi?nten te mengen en voeg zoveel bier toe tot beslag glad is.

Stap 4
Maak het peterseliekruim door 25 gram zachte boter, knoflook, paneermeel en peterselie te mengen. Pocheer de ossenhaas 8-10 minuten (afhankelijk van de gewenste gaarheid) in de bouillon. Bedek de torentjes in de ringen met het peterseliekruim en zet onder de grill. Haal de uiringen door het bierbeslag en frituur ze 1 minuut. Serveer het gerecht op mooie borden.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

300 g ossenhaas
1 prei
1/2 liter paddenstoelenbouillon
4 aardappelen
1 dl zure room
50 g boter
peper en zout
snuf nootmuskaat
100 g wortelen
komijn
100 g snijbonen
1/2 dl slagroom
30 g geitenkaas
enkele druppels
balsamicoazijn
1/2 teentje knoflook
2 el paneermeel
1 el gehakte peterselie
1 rode ui in ringen
Voor het bierbeslag:

1 eierdooier
25 g bloem
zout en peper
bier

Keukengerei

Kookpan Rasp Kom Elektrische mixer of garde Frituurpan