Ossenhaas van de Big Green Egg

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de luchttemperatuur binnen de Big Green Egg oplopen tot 180?C. Smeer het vlees in met olijfolie, rozemarijn en een snuf zout.

Stap 2
Leg de biefstukken op het rooster om snel te bruinen. Draai ze na een minuut om en laat de temperatuur teruglopen naar 150?C. Rooster elke kant nog zo?n 2 minuten.

Stap 3
Laat het vlees 10 minuten rusten alvorens aan te snijden. Lekker met een salade en aardappeltjes uit de oven. Of met een schaal Opperdoezen met een klontje boter.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 8

Ingrediënten

2 biefstukken van de haas
extra vierge olijfolie
verse rozemarijn
zout