Ossenstaart met salie en rode wijn

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de olie in een grote stoofpan en bak de stukken ossenstaart rondom aan. Schep de stukken uit de pan en bak in de overgebleven olie de spekblokjes, uiringen en salie zachtjes aan.
Stap 2.
Doe het vlees weer terug in de pan en bestrooi alles met de bloem. Roer even om en leg de tomaatjes in zijn geheel of gehalveerd erbij. Giet de rode wijn erbij en vul aan met de bouillon tot het vlees net onder staat. Breng zachtjes aan de kook, leg het deksel erop en laat het vlees in circa 2,5 uur helemaal gaar stoven. (Dit kan ook in de oven. Dan zet u de pan met deksel 2 ? 3 uur in een voorverwarmde oven op 150 graden Celsius).
Stap 3.
Breng het gerecht als laatste op smaak met zout en peper en bind de saus eventueel met wat klontjes koude boter. Lekker met pasta en gekookte groenten.

Bron: Koken met de Keurslager nr 07-2007

Ingrediënten

1 kg ossenstaart, in stukken
100 g gerookte spekblokjes
3 el olijfolie
2 grote uien, in ringen
6 takjes salie, grof gehakt
2 el bloem
5 trostomaatjes
1/2 l volle rode wijn
3/4 runderbouillon
zout en versgemalen peper
5 g koude boter, in blokjes

Keukengerei

stoofpan