Ossobuco alla Milanese

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 130?C. Strooi zout en peper over de schenkels en haal ze door de bloem. Verwarm de boter en olie in een pan en braad ze aan.

Stap 2
Voeg de blokjes wortel, gesnipperde ui, knoflook en citroenschil toe en laat even meefruiten. Voeg de tomatenpuree toe en bak even aan om te ontzuren. Blus af met witte wijn.

Stap 3
Doe de groenten over in een braadslede (of braadpan) en leg de schenkels erop. Doe het braadvocht erbij.Dek de pan af en laat de schenkels langzaam bij een temperatuur van 130?C garen in de oven gedurende 2,5-3 uur. Voeg eventueel wat kalfsbouillon toe.

Stap 4
Serveer de ossobuco met de saus en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 7

Ingrediënten

4 kalfsschenkels van circa 200 g
zout en peper
bloem
3 el boter
3 el olijfolie
1 wortel, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
stukje citroenschil
2 el tomatenpuree
1 dl witte wijn
eventueel wat kalfsbouillon
1 el gehakte peterselie

Keukengerei

Braadpan Braadslee/-schotel