Ovengebakken frittata van pasta met kip Florence

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een grote pan met water en 1 eetlepel zout aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar. Stort de pasta in een vergiet en spoel af met koud water. Laat staan tot verder gebruik.

Stap 2
Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui met rozemarijn lichtbruin. Klop de room met de eieren en zout en peper los in een grote kom. Verwarm de oven voor op 200?C. Snijd of knip de spaghetti in grove stukken; pastaschelpjes laat je heel. Doe nu de pasta, gebakken uitjes en alle kaas in de schaal bij de room en eieren en spatel alles goed door elkaar.

Stap 3
Vet een ronde lage taartschaal van 28 cm in met een beetje olijfolie en bestrooi dit met wat bloem. Stort de hele massa in de schaal en strijk de bovenkant glad. Bak de pasta in 30 minuten gaar en bruin.

Stap 4
Bak ondertussen de kip Florence in de koekenpan om en om en laat in circa 12 minuten garen. Snijd de frittata in punten en serveer met de kip.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 3

Ingrediënten

4 x kip Florence
400 g droge spaghetti of kleine pastaschelpjes
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 tl gedroogde rozemarijn
125 ml kookroom
3 eieren
zout en versgemalen peper
75 g versgeraspte Parmezaanse kaas
100 g oude gorgonzola, verkruimeld
1 el olijfolie
1 el bloem

Keukengerei

Kookpan Vergiet Koekenpan Kom Lage taartvorm