Ovenschotel met gehakt, feta en courgettes

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Grieks
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm een oven voor op 180 ˚C.

Breng het gehakt verder op smaak met tijm en knoflook en rul het even in een bakpan in een beetje olie.

Snijd de courgettes en de aubergine in lange repen en smeer een ovenschaal in met wat olie.

Maak van alle ingredi?nten laagjes in de schaal en bestrooi deze steeds met een beetje peper en zout. Eindig met gehakt. Besprenkel het met olie en feta en bak de schotel 30 minuten in de oven.

Haal de schaal uit de oven en bekleed deze met filodeeg. Smeer iets van het ei op rand van de schaal om het filodeeg te plakken. Bestrijk ook het deeg er mee en bak de schotel nog ongeveer 10 minuten.

Bron: Proef...nr. 4 2010

Ingrediënten

500 g gekruid half-om-half gehakt of lamsgehakt
150 g zachte fetakaas (gebrokkeld)
4 vleestomaten (in plakjes)
3 knoflooktenen (uitgeperst)
3 eetlepels olijfolie
2 courgettes
1 aubergine
2 theelepels gedroogde tijm
1 pakje filodeeg
1 ei (los geklopt)

Keukengerei

Ovenschaal