Paddestoelenroomsoep met spekjes

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Hak de champignons, de ui, de knoflook, de tijm en de funghi porcini fijn met een mes of in de foodprocessor. Fruit het mengsel regelamtig omscheppend in de olie of de boter tot het begint te kleuren. Voeg de bouillon toe en laat circa 5 minuten koken. Pureer desgewenst met de staafmixer.
Stap 2
Bak het spek knapperig in een koekenpan of tussen 2 velletjes keukenpapier in de magnetron. Breek de afgekoelde plakjes uitgebakken spek in stukjes.
Stap 3
Breng de soep aan de kook en roer de room en de cognac erdoor. Breng de soep zonodig verder op smaak met wat zout en peper. Schep de kokendhete soep in de borden of koppen en bestrooi met het spek en de ringetjes bieslook.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 96

Ingrediënten

- 250 g kastanjechampignons
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theel. tijm
- 20 g funghi porcini (gedroogde paddestoelen)
- 25 g boter
- 1 l kippenbouillon (zelf getrokken, uit een pot of van tabletten)
- 100 g ontbijtspek, in plakjes
- 2 dl kookroom
- 1 borrelglas cognac
- zout en versgemalen peper
- 2 eetl. in ringetjes geknipte bieslook

Keukengerei

Foodprocessor Soeppan Evt. staafmixer Koekenpan