Paddestoelensaus op basis van runderbouillon

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.

Stap 2
Verwarm de boter in een hapjes of sauspan. Fruit de sjalotten en tijm zachtjes aan en voeg de paddestoelen toe. Roerbak snel lichtbruin en bestrooi? met de bloem.

Stap 3
Bak de bloem 30 seconden mee en blus dan geleidelijk af met een de bouillon. Verkruimel de halve bouillontablet erin en laat de saus zachtjes 2 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 9

Ingrediënten

200 g gemengde paddestoelen
50 g boter
2 sjalotten, fijngehakt
3 takjes tijm, alleen de blaadjes
2,5 el bloem
0,5 l warme runderbouillon
halve kruidenbouillontablet
zout en peper

Keukengerei

Hapjes- of sauspan