Paddestoelensaus op basis van runderbouillon
- 4 personen
- Makkelijk
- Bijgerecht
- 0-20 minuten
Stap 1
Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Stap 2
Verwarm de boter in een hapjes of sauspan. Fruit de sjalotten en tijm zachtjes aan en voeg de paddestoelen toe. Roerbak snel lichtbruin en bestrooi? met de bloem.
Stap 3
Bak de bloem 30 seconden mee en blus dan geleidelijk af met een de bouillon. Verkruimel de halve bouillontablet erin en laat de saus zachtjes 2 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
200 g gemengde paddestoelen
50 g boter
2 sjalotten, fijngehakt
3 takjes tijm, alleen de blaadjes
2,5 el bloem
0,5 l warme runderbouillon
halve kruidenbouillontablet
zout en peper
Hapjes- of sauspan