Paella

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Spaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en de knoflook. Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen.
Roer de saffraan door de warme bouillon.

Stap 2
Verhit de olie of de boter in een grote (paella)pan en bak de stukken kip rondom bruin. Schep ze uit de pan. Laat de ui en de knoflook omscheppend in het braadvet glazig fruiten. Voeg de rijst toe en laat omscheppend bakken tot alle korrels glanzen. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.

Stap 3
Voeg de groenten, de tomaatblokjes en de gebakken kip toe, breng opnieuw aan de kook en laat nogmaals 10 minuten zachtjes koken. Voeg zonodig wat extra vocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de peterselie en de citroen en serveer meteen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

1 ui
2 teentjes knoflook
4 kipkarbonades of 2 kippeboutjes (deze kan de Keurslager voor u doorsnijden)
4 drumsticks
1 envelopje saffraan
1 l kippenbouillon van tabletten, uit een pot of zelf getrokken
4 eetl. olie of 50 g braadboter
400 g gemengde diepvriesgroenten (doperwtjes,
ma?skorrels en paprikablokjes)
300 g witte rijst (geen snelkookrijst!)
zout en versgemalen peper
om te garneren:

2 eetl. fijngehakte peterselie
en partjes citroen
1 blikje gepelde tomaten
in blokjes (400 g)

Keukengerei

(Paella)pan