Paksoistamppot met dunne lende en cumberlandsaus

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in niet te grote stukken. Kook ze in ruim gezouten water in 30
minuten gaar. Giet het water af en voeg 60 gram boter toe. Stamp de aardappelen fijn
met een stamper.

Roer de gesneden paksoi door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en
zout en meng de geraspte kaas erdoor.

Dep het vlees droog. Smelt 50 gram boter in een (braad)pan en braad de dunne lende
op hoog vuur goudbruin en krokant. Breng het op smaak met peper en zout. Laat het
vlees voor het serveren 5 minuten rusten op een warm bord, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Serveer met de cumberlandsaus.

Ingrediënten

800 g dunne lende
110 g boter
400 g geschilde aardappelen
1 krop gesneden rauwe paksoi
200 g geraspte jonge kaas
1 potje cumberlandsaus