Panna cotta van asperges met gekookte ham

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Voorgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de asperges gaar in de melk, laat ze uitlekken en houd vier
kopjes apart. Pureer de rest van de asperges met de room. Duw het
mengsel door een zeef en breng het op smaak met zout en peper.
Verwarm het even, maar niet tot het kookpunt.

Week de gelatine in koud water, knijp de blaadjes uit en los ze
op in de aspergeroom. Verdeel de room over 4 glaasjes. Laat de
glaasjes afkoelen en zet ze 2 uur in de koelkast.

Kook de kwarteleitjes in 1,5 minuut hard. Pel ze onder koud
stromend
water en snijd ze doormidden.

Strooi over elk glaasje een beetje kerriepoeder. Leg er een
paar reepjes ham, een half kwarteleitje, een aspergekopje en
een plukje alfalfa op.

Ingrediënten

200 g witte asperges, geschild
300 ml melk
100 ml room
1,25 gelatineblaadjes
50 g gekookte achterham (snijwaren), in reepjes
2 kwarteleitjes
Mespuntje kerriepoeder
Handvol alfalfa