Pannenkoek met spek

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Tussendoortje
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak beslag volgens het basisrecept.

Stap 2
Verhit een klontje boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en beleg de bodem met een kwart van de spekplakjes. Laat ze op halfhoog vuur kort bakken en keer ze om. Schep een laagje beslag op de spekplakjes en bak de pannenkoek als in het basisrecept beschreven. Houd de pannenkoek warm en bak de overige drie pannenkoeken op dezelfde manier. Zet de schenkstroop op tafel.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 1

Ingrediënten

150 gram ontbijtspek
halve portie beslag voor pannenkoeken
boter om te bakken
schenkstroop

Keukengerei

Kom Garde Koekenpan