Pannenkoeken met gekruid gehakt en kaassaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de pannenkoeken volgens het basisrecept. (Voor een hoofdgerecht rekenen op twee pannenkoeken per persoon). Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Snijd de prei in ringetjes en de paprika in reepjes. Verhit de olie in de koekenpan en roerbak de prei en de paprika 5 minuten. Voeg het gehakt toe, bestrooi met de kerrie en wat zout en peper en roerbak nog 5 minuten. Voeg de bonen toe en laat kort doorwarmen. Roer de tomatenketchup door het gehaktmengsel.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180¼C. Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de pannenkoeken naast elkaar op het werkvlak, verdeel het gehaktmengsel erover en rol ze op. Leg ze tegen elkaar in een ingevette ovenschaal. Verdeel de kaassaus over de pannenkoeken en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas begint te kleuren.

Lekker met een gemengde salade met tomaten en komkommer.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 9

Ingrediënten

500 g gehakt, half om half
portie pannenkoekenbeslag
1 blik red kidneybonen (400 g)
1 kleine steel prei
1 grote rode paprika
4 eetl. olijfolie
2 theel. kerrie
zout en peper
3 eetl. tomatenketchup
0,5 l kaassaus, zelf gemaakt of uit een pakje
4 eetl. versgeraspte jongbelegen Goudse kaas

Keukengerei

Kom Zeef Garde Koekenpan Ovenschaal