Pannenkoeken met ham, kaas en champignons 4 personen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de pannenkoeken volgens het basisrecept en houd ze warm. Snijd de ham in reepjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons en de ui tot ze beginnen te kleuren. Laat de kruiden en de knoflook kort meebakken. Voeg de ham en de room toe en laat kort doorwarmen. Breng het mengsel op smaak met wat zout en peper.

Stap 2
Leg op elk bord een pannenkoek. Verdeel daarover het champignonmengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Dek af met een tweede pannenkoek en serveer met ketchup als u dat lekker vindt.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 9

Ingrediënten

250 g gekookte ham
portie pannenkoekenbeslag (zie recept: Basisrecept pannenkoeken)
1 ui
1 teentje knoflook
250 g kastanjechampignons
3 eetl. olijfolie
2 theel. gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
4 eetl. kookroom
zout en versgemalen zwarte peper
150 g grof geraspte
belegen Goudse kaas

Keukengerei

Kom Zeef Garde Koekenpan