Pannenkoeken met rauwe ham en gembersnipper

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak beslag volgens het basisrecept. Snijd de ham in reepjes.

Stap 2
Verhit een klontje boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en schep een laagje beslag in de pan. Bestrooi het beslag met een kwart van de hamreepjes. Keer de pannenkoek na circa 3 minuten om en verdeel 2 eetlepels bakgember over de gebakken kant. Houd de pannenkoek warm en bak de overige drie pannenkoeken op dezelfde manier.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 1

Ingrediënten

150 gram rauwe ham, iets dikker gesneden
halve portie beslag voor pannenkoeken
boter om te bakken
8 eetl. bakgember (gembersnippers)

Keukengerei

Kom Garde Koekenpan