Pannenkoeken met salami, tomaat, kaas en olijven

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak het pannenkoekenbeslag volgens het basisrecept en roer er de pesto door. Leg voor het beslag in de pan komt een paar plakjes worst op de bodem van de koekenpan en schep daar het beslag op. Bak de pannenkoeken verder volgens het basisrecept en houd ze warm. Snijd de tomaten en olijven in plakjes. Laat de Mozzarella uitlekken en snijd eveneens in plakjes.

Stap 2
Verwarm de ovengrill voor. Vet een bakplaat in. Leg een pannenkoek op de bakplaat, beleg de onderste helft met plakjes tomaat, bestrooi met wat zout en peper en vouw de pannenkoek dubbel. Beleg met plakjes Mozzarella. Behandel de overige pannenkoeken op dezelfde manier en zorg dat ze dakpansgewijs op de bakplaat passen. Schuif de pannenkoeken onder de grill tot de Mozzarella begint te kleuren.

Garneer met de olijven en schep de pannenkoeken met een grote spatel op de borden.

Bron: Koken met de Keurlsager, 2004, jaargang 18, nr. 9

Ingrediënten

250 g gesneden salami of chorizo
portie pannenkoekenbeslag
2 eetl. pesto (uit een potje)
4 tomaten
150 g gevulde groene olijven
2 bolletjes Mozzarella

Keukengerei

Kom Zeef Garde Koekenpan