Pannenkoeken met spek

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe de bloem met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daar het ei in. Doe er de helft van de melk bij en roer vanuit het midden met een houten lepel of een garde. Neem daarbij telkens wat van de bloem mee. Voeg de resterende melk toe en blijf roeren tot het een glad beslag is. Laat het beslag een half uurtje rusten.

Stap 2
Verhit een klontje boter in een koekenpan. Leg een paar plakjes spek in de pan en laat ze kort bakken tot het spek begint te kleuren. Schep een soeplepel van het beslag op het spek in de pan en draai de pan rond tot de hele bodem met het beslag is bedekt. Laat de pannenkoek bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Dat duurt 2-3 minuten. Keer de pannenkoek om en laat de onderkant in circa 1 minuut goudbruin bakken. Laat de pannenkoek uit de pan glijden en bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier. Bedruppel de pannenkoeken met schenkstroop.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 92

Ingrediënten

100 g bloem of zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
1 ei
1/4 l melk
boter om te bakken
100 g ontbijtspek

Keukengerei

Kom Garde Koekenpan Soeplepel