Paprikasoep

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de uisnippers in hete boter glazig worden. Voeg vervolgens de paprikareepjes toe en laat ze met de deksel op de pan gaarstoven.

Pureer het gare paprikamengsel met de keukenmachine, wrijf het door een zeef en breng het met de bouillon aan de kook.
Breng de soep op smaak met zout en peper.

Haal de soep van de kook af en voeg al kloppend de room toe. Gaar de preireepjes heel kort voor.

Serveer de soep in voorverwarmde soepkommen en garneer met de bieslook, selderij en prei.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

2 rode paprika?s, in reepjes
1 ui, gesnipperd
15 g boter
0,5 liter kalfs- of runderbouillon, van tablet
1 dl slagroom
Bieslook, fijngehakt
Selderij, fijngehakt
1 kleine prei (in reepjes)