Paprikazuurkool met rookworst

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en laat de ui, de paprikablokjes en het spek op middelhoog vuur regelmatig omscheppend bakken tot de ui begint te kleuren. Laat de knoflook en het paprikapoeder kort meebakken. Blus af met de wijn of het water en breng op smaak met wat zout en peper.

Stap 2
Schep de losgemaakte zuurkool door het mengsel, breng aan de kook, draai het vuur laag, leg de worst op de zuurkool en laat met het deksel op de pan 30 minuten stoven. (Of neem een voorgegaarde rookworst en laat die 5 minuten mee verwarmen: steeds uit de eventueel vacu?m verpakking). Schep de zuurkool in die tijd af en toe om. Meng de cr?me fra?che door de zuurkool en laat nog kort doorwarmen. Snijd de worst schuin in dikke plakken en leg ze op de zuurkool. Geef aardappelpuree of gekookte aardappelen erbij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

1 rookworst
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
20 gram braadboter
100 gram reepjes rookspek
2 theel. paprikapoeder
1 glaasje droge witte wijn of water
2-3 eetl. cr?me fra?che
zout en versgemalen peper
300 gram zuurkool

Keukengerei

(Braad)pan met dikke bodem