Parelhoen met gl?hwein-siroop

  • 4 personen
  • Tussengerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

We maken eerst de gl?hwein-siroop. Breng de wijn en de suiker in een pannetje aan de kook. Langzaam laten inkoken (30 ? 45 min.) totdat er glanzende bubbeltjes op komen. Leg een beetje siroop op een bordje en zet dit even in de koelkast om te kijken of deze al dik genoeg is. Het moet eruit zien als schenkstroop. Laat de siroop dan afkoelen en doe het in een spuitflesje.

Verwarm de oven voor op 180 ?C. Breng de parelhoenfilets op smaak met peper en zout en rol deze in een bladerdeegvelletje. Leg het pakketje in een met olie bestreken ovenschaaltje. Bestrijk het met wat losgeklopt ei. Bak ze in ongeveer 25 min. gaar.

Snijd ondertussen de noten fi jn en pluk de rucola. Meng de olijfolie met de notenolie en breng het op smaak met peper en zout. Haal de bladerdeegpakketjes uit de oven en laat ze iets afkoelen. Snijd de pakketjes in plakken met een broodmes.

Maak de salade mooi op, strooi de noten erover en leg de plakken er omheen. Druppel ook de olie er omheen. Teken er met de siroop uit het spuitflesje mooie cirkels overheen. Serveer met bijvoorbeeld brioche of zoet brood met boter.

Bron: Proef...nr. 8 2009

Ingrediënten

4 parelhoenfilets
4 bladerdeegvelletjes
2 dl gl?hwein
100 g notenmix
1 bosje rucola
0,5 dl notenolie
1 dl olijfolie
100 g suiker
1 ei

Keukengerei

Spuitflesje. broodmes

Vragen?