Parelhoenfilet en croute met spinazie en rozenbottelsaus

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Strooi zout en peper op de filets, bak ze in een pan om en om bruin in de boter en haal ze eruit.

Bak de champignons met de ui in hetzelfde bakvet totdat al het vocht uit de champignons is getrokken. doe er de dragon bij, schep goed door en meng er het paneermeel doorheen.

Bak de spinazie kort in de olijfolie en laat deze goed uitlekken in een zeef. Laat eventueel nadrogen op een theedoek.

Leg de spinazie in het midden op het deeg, schep daarop het champignonmengsel, leg er vervolgens een reepje parelhoenfilet op en herhaal dit. Vouw nu het deeg om de vulling en zorg dat de vouwnaad aan de onderkant zit.

Bestrijk het pakketje met eigeel. Bak het pakketje 15 tot 20 minuten in de oven.

Laat ondertussen de wildfond met de rozenbotteljam inkoken. Haal het parelhoenpakketje uit de oven en snijd dit in vier plakken. Verdeel over vier borden en druppel er de saus omheen.

Bron: Proef 8 2012

Ingrediënten

200 g parelhoenfilet, over de lengte in dunne reepjes gesneden
25 g boter
200 g wilde spinazie, schoongemaakt en gewassen
250 g champignons, in kleine stukjes
1 ui, gepeld en fijngesneden
1 eetlepel olijfolie
4 plakjes deeg voor hartige taart, uitgerold tot een rechthoek van 20 bij 30 cm
1 eigeel
1 bosje dragon, fijngesneden
1 eetlepel paneermeel
200 ml wildfond
1 eetlepel rozenbotteljam