Pasta met ham en broccolisaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stelen en snijd ze in plakjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de ham in blokjes.
Stap 2
Verhit de boter in een pan en laat de ui en de knoflook omscheppend glazig fruiten. Blus af met de wijn, doe de broccoli in de pan en laat met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar stoven. Voeg zonodig tussentijds een extra scheutje wijn of water toe. Roer de room, de ham en de kaas door het broccolimengsel en laat kort doorwarmen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en zonodig een scheutje azijn of citroensap. Bind de saus met aangeroerde ma?zena of allesbinder.
Stap 3
Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar, giet af en laat uitlekken. Doe de pasta in een voorverwarmde schaal en schep er de broccolisaus door.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 5

Ingrediënten

250 g gekookte ham, in dikke plakken
1 struikje broccoli van circa 400 g
30 g braadboter
1 ui
1-2 teentjes knoflook
1 flink glas droge witte wijn
1 pakje kookroom (2 dl)
4 eetl. versgeraspte belegen of oude Goudse kaas
zout en versgemalen peper
versgeraspte nootmuskaat
2 theel. aangeroerde ma?zena of allesbinder
300 g pasta

Keukengerei

Braadpan Kookpan Vergiet Schaal