Pasta met kip in courgette-roomsaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en de knoflook. Verwijder zaadlijsten en
zaadjes en snijd de paprika in blokjes.? Snijd de ongeschilde courgette? in plakjes van 1 cm dik en snijd de plakjes in vieren. Snijd de kipfilet in reepjes.

Stap 2
Verhit de olie of de boter in een pan en laat de kipreepjes omscheppend kort bakken tot ze hun roze kleur kwijt zijn. Voeg ui, knoflook, paprika, courgette en tijm toe en roerbak omscheppend tot de ui glazig is. Blus af met het water, voeg de verkruimelde bouillontablet en de kookroom toe en breng af en toe omscheppend aan de kook. Draai het vuur laag en laat het mengsel met het deksel op de pan 5 minuten stoven. Breng de saus zonodig verder op smaak met zout en/of peper en breng met allesbinder of ma?zena op de gewenste dikte.

Stap 3
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat uitlekken. Schep de pasta in een voorverwarmde schaal en schep daarop de saus met de kip en de courgette.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

400 gram kipfilet
1 ui
1-2 teentjes knoflook
1 rode of gele paprika
1 flinke courgette
4 eetlepels olijfolie
of 50 gram braadboter
1 theelepel gedroogde tijm
1/8 lt water
1 kippenbouillontablet
1/8 lt kookroom
zout en versgemalen peper
allesbinder of aangeroerde ma?zena
300 gram pasta (tagliatelle, spaghetti of pene)

Keukengerei

Hapjespan Kookpan Vergiet Schaal