Pasta met saucijzen en uiensaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de saucijzen in de hete boter op middelhoog vuur rondom gaar en bruin. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie, doe de uien in de pan, bestrooi ze met de suiker en laat ze regelmatig omscheppend circa 8 minuten fruiten tot ze beginnen te kleuren. Verkruimel het bouillontablet bij de uien en giet het water en de room erbij. Breng de saus met allesbinder of ma?zena op de gewenste dikte. Breng op smaak met citroensap of azijn en wat zout en peper. Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat uitlekken. Schep de pasta in een voorverwarmde schaal en schep de saus erdoor. Serveer met de gebakken saucijzen. Lekker met bijvoorbeeld een tomatensalade met komkommer.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 90

Ingrediënten

400 gram saucijzen (4 grot of 8 kleine saucijsjes)
30 gram braadboter
2 tot 3 grote uien
3 eetl. olijfolie
1 eet. suiker
1/2 kippenbouillontablet
1 dl water
1 dl kookroom
allesbinder of aangeroerde ma?zena
1 eetl. azijn of citroensap
zout en versgemalen peper
300 gram tagliatelle of andere brede lintpasta

Keukengerei

Koekenpan Kookpan Vergiet Schaal