Pastarolletjes met gerookte ribeye

  • 0 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiden: De lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met zout beetgaar koken. De lasagne onder stromend water koud spoelen en de velletjes naast elkaar op een schone theedoek laten afkoelen.
Bereiden: Elk velletje met roomkaas bestrijken, er 2 plakjes ribeye of ham op leggen en tot slot afdekken met de blaadjes sla. Elk pastavelletje vanaf de smalle kant oprollen en in plasticfolie 1 uur in de koelkast laten opstijven. Intussen de ingredi?nten voor de dressing door elkaar kloppen. Elke pastarol met een scherp mes in 4 plakken snijden. Op elk bordje 3 pastarollen leggen en langs de rand wat dressing lepelen.

Ingrediënten

- 8 plakjes gerookte ribeye of Ardenner ham
- 4 witte lasagnevellen
- ca. 125 gram verse roomkaas met olijven en zongedroogde tomaat
- 6 tot 8 blaadjes kropsla
Voor de dressing:
- 1 1/2 dl olijfolie
- 4 eetl sinaasappelsap
- 1 theel balsamico-azijn
- 2 fijngewreven ansjovisfilets
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- enkele blaadjes basilicum