Pastasalade met beenham en zoet zure Siciliaanse groenten

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Lunch
  • 20-30 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak alle groenten , behalve de rucola, samen met de knoflook, basilicum en olijven in 2 eetlepels olie op een hoog vuur. Giet er de azijn en suiker over als de groenten gaar zijn en breng de groenten op smaak met zout en peper.

Meng de zoetzure groenten met de penne en de beenham en maak de salade wat smeu?ger met 2 eetlepels olie. Garneer de salade met rucola en geschaafde Parmezaan.

Bron: Proef...nr. 5 2010

Ingrediënten

250 g beenham (in blokjes)
300 g penne (gekookt en afgegoten)
? aubergine (in blokjes)
? rode ui (in halve ringen)
1 teentje knoflook (uit de knijper)
? gele paprika (in blokjes)
? courgette (in halve plakjes)
10 zwarte olijven
2 tomaten (in vieren)
1 eetlepel wittewijnazijn
? eetlepel suiker
4 eetlepels olijfolie (milde)
? bosje basilicum (grofgesneden)
1 bosje rucola
50 g Parmezaan (geschaafd)

Vragen?