Pastasalade met drie soorten kaas

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pastaschelpjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel kort af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. Laat de pasta afkoelen tot kamertemperatuur. Stap 2
Verbrokkel de gorgonzola en mozzarella in kleine stukjes en schaaf de parmezaanse kaas met een dunschiller. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Pluk de ruccola in stukjes en meng alles met de pasta. Stap 3
Vermeng alle ingredi?nten voor de vinaigrette met elkaar en schep het goed door de pastasalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

250 g kleine pastaschelpjes
100 g pittige gorgonzola
1 bol buffel mozzarella
100 g parmezaanse kaas
5 zongedroogde tomaatjes
bosje ruccolaVoor de vinaigrette: sap van 1/2 citroen
zout en versgemalen peper
4 eetl. vergine olijfolie

Keukengerei

Kookpan Vergiet Dunschiller Schaal