Pastasalade met gegrilde kip

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Haal het kippenvlees van de botten en snijd het in reepjes. Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking beetgaar. Giet af, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken. Doe het citroensap en het sinaasappelsap in een kom en klop er de mosterd, de suiker en wat zout en peper door. Klop er in een dun straaltje de olie door. Hak de olijven grof.

Afwerken:
Doe de afgekoelde pasta in een kom en schep er de reepjes kip, de vinaigrette, de olijven en de groene kruiden door. Laat afgedekt op kamertemperatuur minstens 1 uur rusten (of zet afgedekt in de koelkast en laat tijdig op kamertemperatuur komen). Schep de salade nogmaals goed om en proef of er nog zout of peper bij moet.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 90

Ingrediënten

1 kleine gegrilde kip
300 gram penne (buisjespasta)
sap van 1/2 citroen
sap van 1 sinaasappel
1 eetl. mosterd
1 theel. suiker
zout en versgemalen peper
1 dl olijfolie
200 gram zwarte olijven zonder pit
4 eetl. fijngehakte groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook en basilicum)

Keukengerei

Kookpan Vergiet Kom Garde