Pastasalade met groene asperges en Gandaham

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pastaschelpjes beetgaar in ruim water met zout. Giet ze af in een vergiet en spoel ze af onder de koude kraan zodat het kookproces stopt en de pasta niet gaat plakken. Snijd ondertussen de houterige uiteinden van de asperges en kook de asperges in water met zout beetgaar. Spoel ze ook af onder koud water en zet apart.

Stap 2
Roer de zure room met de mosterd en mayonaise tot een gladde saus en meng die door de pasta, breng op smaak met royaal peper en zout. Snijd of scheur de helft van de basilicum kleiner en meng dit ook door de pasta. Verdeel de pasta over vier borden, leg op elk bord 4 asperges en bestrooi met Parmezaanse kaas. Schik als laatste de plakken ham erbij en giet er nog een straaltje kruidige olijfolie over.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 4

Ingrediënten

250 g Gandaham in mooie plakken
300 g pastaschelpjes
versgemalen peper en zout
16 groene asperges
2 el. zure room
1 el. mosterd
2 el. mayonaise
een bosje verse basilicum
1 bakje Parmezaanse kaas schaafsel
extra vergine olijfolie

Keukengerei

Kookpan Vergiet Kom

Vragen?