Pastasalade met Parmaham en Pecorino

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de ham in smalle reepjes. Overgiet de doperwtjes met heet water om ze te laten ontdooien. Snijd de geschrapte wortel in de lengte in vieren en snijd de repen in plakjes. Spoel de ma?skorrels af in een vergiet en laat ze uitlekken.

Stap 2
Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook en laat de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar worden. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd eerst de wortelplakjes en daarna de doperwtjes toe. Draai het vuur hoog, zodat het water zo snel mogelijk weer aan de kook komt.

Stap 3
Klop, terwijl de pasta kookt, het citroensap, de pesto, de olijfolie en wat zout en peper in een grote kom door elkaar. Giet de pasta met de groenten af en laat goed uitlekken. Schep het warme pastamengsel in de kom met de pestodressing. Voeg de reepjes ham, de ma?skorrels en de in ringetjes gesneden bosui toe. Schep alles goed door en laat de salade af en toe omscheppend afkoelen tot lauwwarm. Bestrooi de salade met de Pecorino. Garneer voor het serveren met de halve kerstomaatjes of met plakken tomaat.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 8

Ingrediënten

250 gram Parmaham, iets dikker gesneden
250 gram doperwtjes (diepvries)
1 middelgrote wortel
1 blikje ma?skorrels (circa 300 gram)
300 gram spiraaltjespasta (fusili), penne of macaroni
zout en versgemalen peper
1 citroen
2-3 eetl. pesto (Italiaanse basilicumsaus uit een potje)
4 eetl. olijfolie
2 bosuitjes
2-3 eetl. versgeraspte Pecorino
6 kerstomaatjes of 2 trostomaten

Keukengerei

Kom Vergiet Kookpan