Pastasalade to go

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de beschrijving op
de verpakking.

Fruit de sjalot in een beetje olijfolie en
voeg de tomatenblokjes toe. Laat dit 8 tot
10 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Breng het op smaak met zout en peper.

Voeg de ham, de augurken, de rozijnen en
de helft van de peterselie toe. Roer ook de
pasta erdoorheen.

Laat het afkoelen en schep de pastasalade
in vier leuke afsluitbare potjes. Strooi er tot
slot de rest van de peterselie overheen.

Ingrediënten

100 g gekookte achterham, in blokjes
150 g vlinderpasta
2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
200 g tomatenblokjes (uit blik)
50 g rozijnen
4 zoetzure augurken, in blokjes
2 eetlepels peterselie, fijngehakt