Pasteitje met vanillevla, kwark en warme vruchtencompote

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm veenbessen, abrikozen, peren, rozijnen, suiker, vanillesuiker, sinaasappelsap, citroen- sap en kaneel in een pan op matig vuur. Breng aan de kook en roer regelmatig totdat de compote voor de helft is ingedikt. Neem de pan van het vuur en roer er de Grand Marnier doorheen.

Vul vier bladerdeegvormpjes elk met 2 eetlepels vanillevla en 1 eetlepel roomkwark en verdeel er de warme compote overheen.

Bron: Proef 1 2014

Ingrediënten

4 roomboter bladerdeegvormpjes (pasteitjes)
8 eetlepels vanillevla
4 eetlepels roomkwark
100 g verse veenbessen
120 g gedroogde abrikozen, in vieren
2 peren, geschild en in blokjes gesneden
50 g rozijnen
40 g suiker
1 zakje vanillesuiker
Sap van 1 sinaasappel
Sap van 1 citroen
1theelepel kaneel
Halve eetlepel Grand Marnier