Stap 1
Pel de sjalotjes en het teentje knoflook en snipper ze. Borstel de champignons of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes.
Stap 2
Verwarm de boter en de olie en bak hierin de spekblokjes en het wildpoelet, bestrooid met versgemalen peper, rondom bruin. Voeg de tijm, wildfond, rode wijn en zout naar smaak toe en stoof zachtjes 75 minuten. Schep na 1 uur de champignons erdoor.
Stap 3
Verwarm de pasteibakjes in de oven. Bind de saus met allesbinder of ma?zena tot een dikke ragout en vul de pasteibakjes ermee.
75 gram magere spekblokjes
500 gram wildpoelet (hert, haas, wild zwijn)
2 sjalotjes of 1 ui
1 teentje knoflook
150 gram champignons
25 gram boter
1 eetl. zonnebloemolie
versgemalen peper
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
2 dl wildfond
1 dl rode wijn
zout
allesbinder of ma?zena
4 pasteibakjes
Hapjespan