Pastizio carbonara

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pastaschelpjes in ruim water met zout in ca 6 min. beetgaar. Giet af in een zeef en spoel onder koud water af zodat ze niet gaan plakken.

Stap 2
Snijd de ontbijtspek en kipfilet in kleine stukjes. Bak de spek in wat olie zachtjes knapperig, voeg de uien en kipstukjes toe en laat zachtjes bruin bakken.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 180?C. Smeer een ovenschaal in met wat olie. Klop in een kom de eieren, room en pesto los. Meng de pasta en de spek/kipstukjes erdoor, breng op smaak met zout en royaal vers gemalen peper. Doe alles in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Bak in 30 minuten goudbruin.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

250 g kipfilet
250 g ontbijtspek in plakjes
200 g kleine pastaschelpjes
2 el. olijfolie
2 uien gesnipperd
2 eieren
1 doosje kookroom
100 g zelfgemaakte of verse pesto
zout en peper
1 zakje geraspte mozzarella of pizzakaas

Keukengerei

Kookpan Zeef Koekenpan Ovenschaal Kom