Pat? met mangosalsa, uienchutney en cumberlandsaus

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Koop bij de slager verschillende soorten pat? (bijvoorbeeld roompat?, boerenpat? en wildpat?), of laat u adviseren voor een andere collectie. Snijd de pat? in plakjes (dat gaat het makkelijkst als de pat? goed gekoeld is) en leg ze op een mooie platte schaal. Garneer met blaadjes sla, halve kerstomaatjes en kleine augurkjes. Zet er schaaltjes met onderstaande sauzen bij.

Mangosalsa

Snijd het vruchtvlees van een rijpe mango in blokjes (of uitgelekte mangoparten uit blik), snipper een rode ui en hak een bosje koriander fijn. Schep mango, ui en koriander met een scheutje olijfolie, een scheutje citroensap, een theelepel sambal oelek en een snufje zout door elkaar.

Cumberlandsaus

Snijd de dunne schil van een afgeborstelde sinaasappel in dunne reepjes. Breng het sap van de sinaasappel aan de kook met de schilletjes, 2 eetlepels bessengelei, een glaasje rode port, een theelepel mosterd en 1/ 2 theelepel gemberpoeder. Bind de saus met een theelepel aangeroerd aardappelmeel en breng verder op smaak met citroensap en cayennepeper. Serveer koud.

Uienchutney

Snijd 3-4 rode uien in halve ringen en laat ze 5 minuten in een scheutje olie fruiten. Roer er 2 eetlepels suiker, 1 dl rode-wijnazijn en 2 dl rode wijn door en laat op laag vuur zonder deksel koken tot het vocht bijna is verdampt. Breng op smaak met wat zout en peper.

Ingrediënten

Verschillende soorten pat?
Sla
Kerstomaatjes
Augurkjes

Voor de mangosalsa:
1 rijpe mango
1 rode ui
1 bosje koriander
Scheutje olijfolie
Scheutje citroensap
1 tl sambal oelek
zout

Voor de cumberlandsaus:
1 sinaasappel
2 el bessengelei
1 glaasje rode port
1 tl mosterd
1/2 tl gemberpoeder
1 tl aardappelmeel
Citroensap
Cayennepeper

Voor de uienchutney:
3-4 rode uien
olie
2 el suiker
1 dl rode wijnazijn
2 dl rode wijn
zout en peper

Keukengerei

Platte schaal Schaaltjes Kommetjes Steelpan